Close

The project is a sort of prolongation of a pre-existing children’s day centre. It offers a coherent global vision with a building that is both autonomous yet respectful of continuity. Set in a particularly green context, it is conceived of as a bridge between the built environment and the garden. The openings of the articulated volumes are positioned to offer a continuity of the inside outside on all the façades. The building is both unitary and partitioned, offering many possible uses.

We conceived the different parts of this building around a central patio and atrium. This space is a place of crossovers and exchanges. The building is made out of a reduced and sustainable pallet of materials. The roofs are covered with flat tiles, as a continuation of what was already existing. Our project includes brick walls covered with a clay wash to anchor the project in its context. The garden unfolds following the regular form of the building. It is an educational garden with a route around which are developed different activities. It presents a multiplicity of landscape configurations (open, closed, planted, protected etc.) which are as many invitations to discovery.

Programme
Children’s day care centre with educational garden
Lieu
Ennery (95) - F
Maîtrise d'œuvre
h2o architectes (lead architects) with ID+ Ingénierie (engineer), Cial (acoustic), Dots (landscape architects)
Maîtrise d'ouvrage
Communauté de Communes de la Vallée du Sausseron
Mission
Complète
Superficie
730 m²
Coût
2 700 000 € ht
Date
Competition 2nd prize - 2012
Chargement...